Незабравим музикален празник за учениците от СУ”П.Р.Славейков” и възпитаниците на „HAPPY DINO“

Изображение 1 от 4

    На 14 октомври в актовата зала на училище „П.Р.Славейков“ се случи музикален празник. Сътвориха го възпитаниците от школата по пиано на Детски учебен център „HAPPY DINO“ и учениците от началните на класове на Училището за шампиони.

            В началото доц. Дора Щерева се обърна с думи на благодарност към директора Милко Багдасаров и неговия екип, които предоставиха възможност на Диляра Мехмед – ученичка във втори „б“ клас и Нил-СУ Керомоглу – лауреат на много национални и международни конкурси да представят клавирното изкуство по начин, който да развълнува децата.

            Програмата на концерта включваше барокови и класически пиеси, пиеси в стил „романтик“ и пиеси за четири ръце. „Танц на слънчогледа“ на Сана Джонсън, „Разходка в гората“ на Фредерик Ганье и „Кафе „Виена“на Уилям Джилокбяха само част от пиесите, изпълнени от Диляра Мехмед, които предизвикаха много емоции и буря от аплодисменти. А едно от изпълненията на Нил-Су Керимоглу,„Реката, която тече в теб“ на Ирума, внесе нежност и нотка романтика в препълнената зала.

            И отново думи на благодарност към директора Милко Багдасаров и прекрасния му екип за гостоприемството, за  сърдечността и за невероятната публика.

            Празникът завърши с пожелания за нови вълнуващи срещи с музикалните изпълнители от детски център „HAPPY DINO“.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини