ОДК Кърджали се включи в Националните дни на неформалното образование

Като част от Националните дни на неформалното образование, днес вЦПЛР-Общински детски комплекс Кърджалибяха представени изложбата на детски рисунки „Родопски багри“, в памет на кърджалийския художник Джемал Емурлови фотоизложба на клуба по фотография „От черно до бяло“.Проявата е и част от празничната програма на община Кърджали по случай 21 октомври - Ден на Кърджали. Изложбите могат да се разгледат във фоайето на детския комплекс до 21 октомври.

От 13 до 15 октомври 2022 г.в София ще се проведат Национални дни на неформалното образование. Събитието е  партньорска инициатива на над 30 български институции и организации от всички образователни сектори и степени, които развиват иновативни практики за неформално обучение и образование за учещи през целия живот от всички възрасти.

Програмата на Дните интегрира разнообразни събития и форуми, които целят да популяризират сред широк кръг публики постиженията и приносите на неформалното учене, обучение и образование в България. В този период ще се проведат и Регионални дни нанеформалното образование, интегриращи събития и форуми на местно равнище в различни градове на страната, координирани от центровете за подкрепа на личностното развитие.

На 14 октомври в аулата на Софийския университет ще се проведе Национална конференцияна тема„Кризисни предизвикателства и посткризисни перспективи на неформалното образование в България“. Своя опит за справяне с кризисни ситуации в сектора на допълнителни образователни дейности и услуги ще споделят над 50 представители на министерства, агенции, читалища, сдружения, младежки организации, центрове за подкрепа на личностното развитие, частни арт школи и музеи, малки и средни предприятия, технологични компании и местни инициативни групи.

Партньор на инициативата е и Асоциацията на Центровете за подкрепа за личностно развитие в България.

Това съобщиха от ОДК. 
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини