Посланикът на Япония е на посещение в Кърджали

Извънредният и пълномощен посланик на Япония в България Н. Пр. ХирошиНарахира гостува днес в община Кърджали, придружаван от АоиЯмагиши, първи секретар по политическите въпроси в Посолството на Япония в София.  Той проведе среща с кмета на общината д-р инж. Хасан Азис и екипа му.

Кметът запозна посланика с потенциала, който има Кърджали по отношение на културно-историческото наследство и развитието на туризма в тази посока, икономическия профил на общината, големите инвестиции в града и реализираните проекти с финансиране от европейски фондове. Кметът сподели идеята за реализиране на общ проект „Пътят на коприната“, който ще обсъди с колегите си кметове на Казанлък, Хасково, Комотини и Александруполис. Този общ маршрут може да спомогне за привличане на  чужди туристи, включително и от Япония  и ще се търси среща с японския посланик за реализирането на проекта.  Община Кърджали е готова да предостави  свободни терени на потенциални японски инвеститори, допълни  кметът.

„Впечатлен съм от Вашите думи, че Кърджали е столица на толерантността.На фона на войната в Украйна и многобройните военни конфликти по света толерантността е най-важното нещо в момента“, посочи японският дипломат. Той каза, че е впечатлен също от това, че Кърджали се управлява с високо ниво на планиране и има добро презентиране на общината. Гостът изрази надежда и и готовност  да съдейства за привличане на японски туристи в този край, който се отличава с изключителни културно- исторически паметници и забележителна природа.

В рамките на еднодневната визита  гостът посети Регионалния исторически музей  и разгледа  скалния тракийски комплекс Перперикон.

Това съобщиха от Пресслужбата на Община Кърджали.

                                                           

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини