Милиардерът, който дари компанията си

Изображение 1 от 2

    "Никога не съм искал да съм бизнесмен", казва Ивон Шуинар - собственик на печелещата милиарди компания за облекла за активности на открито Patagonia. Преди няколко дни той обяви шокиращо за бизнеса като цяло решение.

    Шуинар дари компанията си на природата.

    Направи го с помощта на специално създаден тръст и организация с нестопанска цел, които ще управляват всички акции, които съвсем доскоро бяха притежание на семейство Шуинар - 83-годишният създател на Patagonia, съпругата му и двете им деца.

    "Земята е нашият единствен акционер", се казва в официалното изявление, публикувано на сайта на компанията, както и в профилите в социалните й медии. От ВВС припомнят, че запаленият алпинист Шуинар започва бизнеса си през 70-те с изработването на шпайкове за себе си и приятелите си.

    Впоследствие дейността на Patagonia се разраства до производството на дрехи и обувки за алпинизъм и дейности на природата, които се радват на култов статус сред ползващите ги. Освен това се славят с издръжливостта си.

    През десетилетията си активна дейност компанията прави всичко възможно да не стимулира излишното консуматорство, дарява 1 % от печалбата си за планетата и изработва всичките си продукти по устойчив начин.

    Източник: lifestyle.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Видеа по темата

    Последни новини