79-годишен старец пострада при катастрофа, инцидентът отново е при маневра на заден ход

79-годишен пострадал при пътнотранспортно произшествие около 10 часа на 10 септември в Кърджали. При движение на заден ход на паркинг 42-годишен водач не се убедил, че пътят зад него е свободен и блъснал преминаващия пешеходец, който вследствие на удара е със счупена капачка на коляно. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство. Неправоспособен водач на 15 г. катастрофирал с мотопед в село Свободиново около 16,40 часа на 9 септември. Непълнолетният загубил контрол над управлението и паднал на платното. Мотопедистът бил прегледан в Спешното приемно отделение и освободен. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт. Около 15 часа на 9 септември по пътя от село Устрен към разклона за село Рогозче 46-годишен водач на влекач „Скания“ при разминаване с лек автомобил „Опел“ не осигурил достатъчно странична разстояние  и ударил леката кола. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП.

Незаконен превоз на животни бил установен в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кърджали с цел противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред. На 9 септември малко преди 15 часа в село Енчец полицейски служители спрели за проверка товарен „Форд“, управляван от 57-годишен. Водачът не представил документи за превозваните три телета. Отношение по компетентност са взели служители на Областната дирекция по безопасност на храните.

235 моторни превозни средства и 283 лица са били проверени на 9 септември от 9 часа до 11 часа в специализирана операция по метода на широкообхватния контрол. Полицейски служители констатирали 50 нарушения на ЗДвП, за които са били съставени 17 акта и 33 фиша. Установен е бил един неправоспособен водач с отнета шофьорска книжка. Връчени са били 11 електронни фиша по време на операцията.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини