Хорър оглави боксофиса на Северна Америка

Хорърът "Barbarian'' застана начело на боксофис класацията на Северна Америка, като реализира приходи от 10 милиона щатски долара през изминалия уикенд, предаде Асошиейтед прес.

Продукцията на режисьора Зак Крегър имаше премиера на изложението Комик-кон в Сан Диего през юли, а от миналия петък зрителите в САЩ и Канада имат възможност да го гледат в 2340 киносалона.

Филмът разказва историята на млада жена (Джорджина Кембъл), която открива, че къщата, която е наела, е странно обитавана от непознат (Бил Скарсгард) в полуразрушен район на Детройт.

Големи постъпления не се очакват през обичайно спокойния септември, а дългоочаквани филми ще се появят през есента и празничния сезон, но те са още далеч.  С реализираните постъпления в първия уикенд от излизането си на екран филмът на Крегър почти си върна бюджета от 10,5 милиона щатски долара.

На второ място в боксофис класацията на Северна Америка, макар и пуснат само в 810 киносалона, се нарежда "Брахмастра, част първа: Шива", индийски фентъзи епос на хинди от "Стар студиос", част от "Дисни".

Филмът на хинди, чийто сценарий и режисура са на Аян Мукерджи, реализира постъпления от 4,4 милиона щатски долара в дебютния си уикенд в киносалоните в САЩ и Канада.

На трета и четвърта позиция са съответно "Убийствен влак" и "Топ Гън: Маверик". За шест седмици в киносалоните продукцията с Брад Пит реализира постъпления от общо 92,5 милиона щатски долара. Филмът с Том Круз пък е по екраните от 16 седмици и е спечелил от продадени билети 705,7 милиона щатски долара, което го прави петият най-касов американски филм на всички времена, отбелязва Асошиейтед прес. 

Вероятно предстоят още спокойни седмици, преди през октомври да излязат на екран продукциите, от които се очакват големи печалби, включително "Хелоуин: Краят" и "Черният Адам". Скоро след тях е планирано да бъде пусната и продукцията "Черната пантера: Уаканда завинаги'', от която се очаква да постави началото на празничния бокс-офис сезон с надежди за добри приходи, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини