Добрев: Мога да покажа на харвардци къде грешат в сметките за газа, но ще загубим съспенса

Знам точно къде грешат харвардци в сметките за газа, който са купували и защо цената не е такава, каквато я обявяват те, но ако го кажа, ще загубим съспенса. Така коментира водачът на листата на ГЕРБ за Хасково и бивш енергиен министър в кабинета на Бойко Борисов Делян Добрев поста си в социалните мрежи, с който кани на дуел Асен Василев публично да изчислят цената на газа.

От ГЕРБ продължават да настояват, че изчисленията, които показват от „Продължаваме промяната“ не са реалистични и цената на газа е по-ниска-86 евро.

Според Добрев, Асен Василев не прилага правилната формула и не иска да я има. Той е бил министър или вицепремиер сумарно в държавата близо 2 години и според Добрев не може да не знае каква е формулата за такива изчисления.

Въпреки че засега няма потвърждение от Василев за публичен диспут по темата за газовата криза, Добрев отново призова: Да не си подхвърляме цифри през медиите, а да направим диспут заедно. Всеки да направи своите изчисления. Има какво да смятаме, ще се види защо на харвардци им излизат криви сметките. Ще се види, че пак се купува газ от „Газпром“, но през Румъния, добави той и посочи, че е готов да доказва твърденията си и ако в диспута се включи и Кирил Петков.

„Ако Асен Василев го е страх да дойде сам на този своеобразен дуел между джентълмени, може да вземе със себе си и Кирил и Петков. Нямам против в този дуел да сме двама на един“. Добрев  предложи, като арбитри на диспута да бъдат сегашният министър на енергетиката, шефовете на КЕВР и „Булгаргаз“, които познават формулата за изчисление на цената на газа.По повод заканата на Кирил  Петков, че има намерение да го включи в иска за клевета, която заведе срещу Бойко Борисов за половин милион лева, Добрев отговори, че недоумява защо искът е насочен срещу лидера на ГЕРБ: „Много съжалявам, че това дело не е срещу мен и съм учуден, че делото е срещу Бойко Борисов, при положение че калкулациите и твърденията са мои. Ако се стигне до съдебна фаза,  ще можем пред съда ще покажем, че те са купували газ на 110 евро, вместо на 86 евро през посредника на „Газпром“ в Румъния“, каза той. Добрев посочи още, че по негова информация Петков не е внесъл таксата за делото от 200 лева. „За да се заведе дело за 500 хил.лв., трябва да се внесе държавна такса от  4 % от сумата. При внасяне  на таксата, ако все още не я е внесъл, Кирил Петков  може да ме включи и мен или да посочи мен в иска, вместо Бойко Борсов, аз съм готов“, каза още Добрев.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини