Рафет Улутюрк: На партиите в България им липсва смелост да отворят офиси в Турция

На Политическите Партии (ПП) в България им липсва смелост Липсата на смелост и кураж на ПП в България оставя вота на избирателите в Турция на монопола на една единствена партия. В продължение на 20 години не се е намери втора или трета партия която открито да е кандидатка за тези гласове в Турция.  Но затова трябва да направи едно да има куража да отвори офис в Турция. За съжаление ПП ГЕРБ много искаше но не можа да отвори офис в Турция в последния момент една черна котка им мина... или пред Цветанов. И така ПП ГЕРБ макар имаше голям мерак за офис но за жалост даже и на нея не и стигна смелостта да отвори офиси в Турция.

В България се молят да гласуват, но половината отиват на избори, а в Турция обратното избирателните секции са пълни с хора дори има опашки. От политическите партии в България нормално е само БСП да няма смелоста да отвори офис в Турция като се има в предвид че тя е продължение на БКП. Надяваме се сред новосъздадените политическите партии след 2020 година да имат смелостта да направят тази първа крачка.

Рафет Улутюрк

Председател на изселническата организация

„Бултюрк“ със седалище Истанбул

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    За
    Запознат
    1 -1
    13:35, 27 авг 2022
    Браво другарю Рафет УЛУТЮРК, точна констатация-позиция! Уточнение:преди около15 г. в Истанбул Пендик, хотел "Икиз" благодарение на СНР беше готов офиса, дори знамената на РБългария, БСП, РТУРЦИЯ и СНР бяха готови! Но нац. ръководство БСП нещо не взе на сериозно въпроса и така тази идея и реализация начален етап,за голямо съжаление не се изведе докрай.Зад тази идея стоеше последователно прозорливият етнически турчин български социалист Назми Мюмюн!
  • 2
    Ис
    Истина
    1 0
    16:23, 27 авг 2022
    В гр. Измир необходимостта за нуждите на нашите изселници от почетен консул на РБългария е поставен единствено и само също от БСП Назми Мюмюн като член на НС и ръководител на работна група за работа с изселническите организации и СНР РТурция периода 2010-2014 г. И днес той стои зад тази идея! Беше готов офис, кандидат почетен консул и т. н.
  • 3
    Ре
    Реалист
    1 0
    18:20, 27 авг 2022
    Без бивши кадри бкп, сега бсп, дпс, герб, Демократична България и др.няма демокрация !тук е българия!
  • 4
    Ту
    турчин
    0 0
    20:38, 27 авг 2022
    Турция е държава с голям хамбар, толерантността и благородството са черти на турския характер. И БКП да отиде могат да окажат съдействие, но не да пречат. Има си БКП и днес в България. БСП е различна от нея. В РТурция си има TKP, има DSP, има и СНР
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини