Продавачките в Кърджали не смогват да сменят цените на храните , инфлацията в страната рекордна

Продавачките в Кърджали не смогват да сменят цените на храните в Кърджали заради все по-голямата инфлация.Инфлацията в града и страната е рекордна от 24 години насам.

Работещите в хранителните магазини споделят,че кърджалийци са стъписани от високите цени на продуктите, често растящи с часове. Най-бързо поскъпват млечните и местни продукти. Хората вече купуват най-необходимото и в малки количества.

Тенденцията се забелязва както в кварталните бакалии, така и в хипермаркетите. Там грешките с цените зачестиха и предизвикаха всеобщо недоволство в социалните мрежи.

По данни на Националния статистически институт инфлацията за юли е 1,1%,а от началото на годината достига 17,3%. От НСИ се опитват да ни убедят,че има намаление на цените на храните с 0,1 %. Най-много били поскъпнали развлеченията и културните събития.

Инфлацията в страната ни е 2 пъти по-висока спрямо средната за Европа,като ни изпреварват само Балтийските държави.В Англия също отчитат рекордна инфлация,като статистическите служби са откровени,че най-бързо растат цените на храните.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини