Площадчето на Пазара тъне в бурени и боклуци, сметосъбиращата фирма нехае

    Площадчето на Пазара в Кърджали, покрай което ежедневно минават десетки гости на града на път за зоните за отдих Главатарци и Енчец тъне в боклуци и бурени. Настилката е разбита. То не се поддържа, въпреки,че кръговото на Пазара бе изцяло ремонтирано с евросредства. За това сигнализира нашия читател Кирил К.

    Ще припомним,че мюсюлманите в града смятат, че на това място се е намирал гроба на митичния Кърджа Али. През 1934 г.разкопки тук установяват,че се касае за кенотаф/символичен гроб б.а./. В момента мемориал има в двора на градската джамия.

    Срокът за почистването на града, който директорът на Грийн Партнърс БКС Петър Пешев си даде, изтече, надяваме се фирмата да намери време и сили за да приведе в ред площадчето.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      2 0
      16:19, 22 авг 2022
      А къде е инженера, доктора Хасан Азис? Сигурно е някъде на ДПС хайдутлук! Това го може! Може и гаджета Овч., софиянката! Може на почти всички новопостроени блокове по апартамент или етаж за него подарък от строителя. Друг факт чрез поставени лица по 50000€ за него. Нарочно месеци бави папки за подпис, за да клекнат и да кихнат пари. Стола КМЕТ превърна в стол ПАРИ! КЪДЕ Е ДАНС и др. органи? А за Мюмюн Али отговорност? Този човек се САМОЗАБРАВИ! О С Т А В К А!
    • 2
      Св
      Свидетел
      0 0
      18:20, 22 авг 2022
      Кмета и попа около 24.00ч.на пейка на тъмно пушат пури. Що е това?
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини