Детските градини в Джебел не работят, работодатели недоволни

Детските градини в Джебел не работят от началото на месеца.Паузата ще продължи до края на август.Работодатели са недоволни,защото работничките  и служителките им вземат принудително неплатен отпуск,за да гледат децата си у дома.Някои дори напускат.

  В началото на месеца кметът на Община Джебел Неджми Али оповести,че ще има сборна група в една от детските градини ,ако има заявки от родителите най-малко на десет деца.Той каза,че градините се нуждаят от ремонтни работи,а педагози и служители от почивка.Общо в града детските заведения са три.

 Пуснахме писмо до ръководството на Общината още през юли,за да предупредим,че наши работнички искат децата им да бъдат на градина,за да не отсъстват от работа. За съжаление не получихме утвърдителен отговор. Това заяви за Кърджали бг вести един от най-големите работодатели в Джебел Себахатин Гьокче. Той каза,че при него работят над 150 шивачки, над 70 са в „Сонмез” и 30 в друга шивашка фирма. Има много майки,които желаят децата им да бъдат на градина. Той даде за пример Кърджали и Момчилград,където детските градини работят през август.

  Според Себахатин Гьокче ръководството на Община Джебел трябва да се грижи и подпомага бизнеса в града.Поводът да се изисква минимален брой от 10 деца за сборна група е само формален, смята Гьокче.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини