Криминалисти разкриха кражба на пари в дом в Опълченско

Криминалисти от РУ-Кърджали са разкрили извършител на кражба на пари от частен дом. Сигналът, че липсват 160 лв. от къща в село Опълченско, бил подаден вчера около 10,30 часа. При организираните издирвателни действия бил задържан 55-годишен, съпричастен към деянието. Работата по случая продължава сектор „Криминална полиция“ в управлението.

50-годишен управлявал нерегистрирано моторно превозно средство, установили служители на РУ-Кърджали. При проверка на товарен „Мерцедес“ в района на село Петелово и направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Започната е проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния  кодекс.

 Проверка за неиздължени издръжки е започната в РУ-Ардино с постановление на Районната прокуратура. 39-годишен не изплатил на непълнолетното си  дете четири месечни вноски, определени със съдебно решение.

 Непълнолетен се придвижвал с нерегистриран мотопед в село Първица. При извършена проверка от полицейски служители на 8 август около 15,30 часа било установено, че 15-годишен управлява в селото мотопед без регистрационни табели. „Група „Охранителна полиция“ продължава работата по случая

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини