Товарен "Мерцедес" помете събрат-автомобил до гарата, шофьорът пиян

Водач, употребил алкохол, причинил пътнотранспортно произшествие в Кърджали. Малко след 13 часа вчера влекач „Мерцедес“ с прикачено ремарке, управляван от 38-годишен, при завой в района на гарата ударил паркиран „Мерцедес“. Направеният тест за алкохол на водача отчел 1,28 промила. Задържан е бил за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство.

Нерегистрирано моторно превозно средство е било засечено в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кърджали. При извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес“ в село Черноочене и направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. По случая е започната проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Водач е бил задържан в РУ-Кърджали за управление на автомобили след употреба на наркотици. Около 23,45 часа снощи в село Черноочене полицейски служители проверили лек автомобил „Рено“, управляван от 27-годишен. Направеният тест за дрога отчел положителен резултат за амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и са били взети проби за химически анализ. Образувано е бързо производство и работата по случая продължава разследващ полицай.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини