Задържаха мъж за изнасилване на 16-годишна

41-годишен мъж е арестуван за изнасилване на непълнолетна в минералбанското село Караманци. Днес Окръжен съд – Хасково му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, потвърждавайки решението на Районен съд – Хасково, съобщиха от Темида.

Изнасилването е извършено на 14.07.2022 г., като за целта мъжът използвал сила спрямо 16-годишното момиче от Черноочене. Според запознати той е бил арестуван на 25.07.2022 г.

Окръжният съд, след като разгледа жалбата, прецени, че са правилни изводите за наличие на обосновано предположение, че М.А.М. е извършил деянието, за което е образувано досъдебното производство. Мъжът е осъждан, но реабилитиран. Въпреки това съдът намира, че опасността обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление, което се извежда от честите задгранични пътувания, липсата на постоянна трудова ангажираност, както и от високата степен на обществена опасност на деянието, което е наказуемо с лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Окръжен съд – Хасково не приема доводите на обвиняемия и неговия защитник за налагане на по-лека мярка за неотклонение „домашен арест“. До същите изводи е достигнал и районният съд, поради което постановеното от него определение бе потвърдено.

Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    ..
    ...
    34 -1
    17:33, 2 авг 2022
    линч или бесило.
    • ..
      ....
      34 -1
      18:32, 2 авг 2022
      Бой до припадък и жив погребан той и всички изнасилвачи
    • Об
      обичам да кълна
      9 -1
      00:29, 3 авг 2022
      Дано чумата да го удари.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини