Хронична липса на вода в Рани лист, зрее недоволство

Хронична липса на вода има в с.Рани лист. От петък хората отново са без питейна вода. Най-засегната е Горната махала, която основно страда от безводието. Хората се в безизходица и са готови да протестират пред сградата на „ВиК”-Кърджали. Това заяви за Кърджали бг вести Ерджан Бекир от Рани лист. Той каза, че смята да доведе в Кърджали деца с мръсно бельо, които изразят селското недоволство.

  Жителите на селото твърдят, че проблема с безводието се появява на две седмици. След срещи с управителя на „ВиК” инж.Славчо Славков временно се намира решение, но водата след броени дни отново спира.

  Диспечерите на „ВиК”-Кърджали споделиха, че техни колеги работят в момента за отстраняването на проблема. Зарежда се резервоара над селото. Очаква се Рани лист отново да бъде с питейна вода.

  За Кърджали бг вести инж.Славчо Славков сподели,че през летния период проблемът става хроничен, той като много жители на селото поливат насаждения в дворовете се. Има и такива които крадат вода. Зареждането на резервоара над селото с вода е „на ръба”. Не е изключено да се наложи въвеждането на режим. Той сподели,че решение ще има ,когато започне експлоатацията на новата тръба на магистралния водопровод.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ме
    Мехмет
    0 0
    17:28, 20 юли 2022
    А некадърнатата кметица на селото спи. Всеки ден града по кафенета и байкал на клюки
Последни новини