Пропадна шанса такситата в Кърджали да возят на таксиметров апарат

Пропадна шанса такситата в Кърджали да возят на таксиметров апарат ,а не по договорка. Опитът да се въведат електронни апарати с които да се увеличи контролът се провали.

Министърът на транспорта и съобщенията в оставка Николай Събев предложи изискването за подмяна на електронните таксиметрови апарати да се отложи с шест месеца, съобщиха от транспортното министерство.

С влязлата в сила разпоредба на 8 юли, електронните таксиметрови апарати трябва да са с оценено съответствие по реда на Закона за техническите изисквания към продуктите. 

Министър Събев пое този ангажимент по време на среща с представители на таксиметровия бранш в края на май. Министерството на транспорта и съобщенията изготви законопроект за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози, с което съответствието за оценяване на електронните таксиметрови апарати влиза в сила от 8 януари 2023 г. 

За Кърджали бг вести собственикът на фирма в Кърджали Исак Диамандов посочи,че скоро таксиметровите електронни апарати даващи връзка с НАП няма да бъдат въведени.Причината е политическата нестабилност.В Кърджали никой не си е направил труда да ни разясни защо и как ще се въведат тези апарати,каза още Исак Диамандов.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини