Пиян шофьор катастрофира, попадна в ареста

Водач, употребил алкохол, катастрофирал на 1 юли между селата Комунига и Габрово. 56-годишният шофьор на „Фолксваген“ загубил контрол над управлението, колата напуснала пътното платно и се ударила в скат. Водачът бил прегледан от спешен екип на мястото на произшествието. Тестът за алкохол отчел 1,60 промила. Задържан е бил за срок до 24 часа в полицейското управление. Екип на РСПБЗН-Кърджали обезопасил катастрофиралата кола.  48-годишна жена пострадала леко при пътен инцидент на 1 юли около 21 часа в Кърджали. 51-годишен водач на „Ланчия“ спрял на паркинг, но не взел мерки колата да не потегли. Автомобилът тръгнал назад, пътничката в него се опитала да слезе в движение, но паднала, а колата се блъснала в ограда. Пострадалата  била прегледана в Спешното приемно отделение и освободена. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП. Около 17 часа на 3 юли по пътя между селата Добромирци и Пресека 40-годишен водач на „Ауди“ блъснал и убил куче, след което напуснал мястото на произшествието, без да уведоми контролните органи. Издирен е бил по-късно. Съставен е акт по ЗДвП.

Разминавания в номерата на рамата на автомобил и посочения в свидетелството за регистрация открили полицейски служители от Участъка в Джебел при проверка на „Фолксваген“. С колата се придвижвал 24-годишен водач. По случая е започната проверка с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Нерегистрирано моторно превозно средство било установено в Момчилград. На 2 юли полицейски служители проверили лек автомобил „Шкода“, управляван от 20-годишен. При направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

 Водач, управлявал автомобил след употреба на три вида наркотици, бил задържан в РУ-Крумовград. На 2 юли малко преди 12 часа в града за проверка полицейски служители спрели лек автомобил „БМВ“, управляван от 30-годишен. Направеният тест за дрога отчел положителен резултат за кокаин, канабис и амфетамин. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Започнато е досъдебно производство. Три бързи производства са били образувани за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол. 2,14 промила отчел тестът на 34-годишен, който бил проверен на 2 юли в Кърджали. 2,43 промила показал дрегерът при тестване на 46-годишен водач на 3 юли в Крумовград. 1,60 промила е резултатът от теста на 56-годишен на 1 юли в Кърджали. Водачите са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления.

 271 моторни превозни средства и 315 лица били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Кирково в хода на акцията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ за периода от 16 юни до 1 юли. 497 са констатираните нарушения на ЗДвП. Най-много са случаите на превишена скорост – 413 са заснетите клипове, за които ще бъдат издадени електронни фишове. За други нарушения са съставени 15 акта от 69 фиша по ЗДвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини