Студ скова Европа, 2 метра сняг в Австрия

Лятото в Австрия бе рязко сменено от зимата, която не позволи на австрийците да се порадват на „златната" есен. Както съобщават местните медии, в много планински райони, най-вече в западната част на страната, вече е завалял сняг. Затворен е планинския път към върха Гросглокнър - в Тирол, където височината на снежните преспи е достигнала 2 метра.

По някои пътища в Залцбург, Тирол, Форарлберг, Каринтия и Штирия е разрешено преминаването на автомобили, само с вериги, съобщава агенция КРОСС.

От 1 ноември Австралия премина напълно към зимен режим. Днес сутринта е бил затворен и железопътен участък близо до град Далас - Форарлберг. Заради обилния сняг и силните ветрове върху релсите са паднали няколко дървета. Първият сняг във Виена се очаква още до края на седмицата, прогнозират синоптиците.

Лошото време засегна и Гърция. Затворени са пристанищата на южната ни съседка. На места вълнението на морето е до 7 бала.

Метеоролозите прогнозират още по-лошо време и застудяване, както и силен вятър в Егейско море. Затворени са повечето гръцки пристанища и се очаква забраната да продължи до неделя.

Останаха на котва корабите в порт Рио-Антирио и Пирея. Прекратени са всички линии към островите в Егейско море. Не се движат и фериботите от Кавала и Керамоти.

Днес се очаква и остров Крит да бъде засегнат от лошото време. В четвъртък снеговалежи ще засегнат високите планински райони Северна Гърция, което е необичайно за месец октомври.

Вчера 15-минутна дъждовна буря блокира напълно движението на автомобили в центъра на Солун. Очаква се рязко понижение на температурите със стойности до 17 градуса.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини