Кметът Хасан Азис осигури екскурзия на 40 деца до Одрин

От двудневна екскурзия до гр. Одрин се завърнаха 40 ученици от училища в община Кърджали, водени от трима техни ръководители. Тя е организирана от община Кърджали по идея на кмета д-р инж. Хасан Азис. Екскурзията е част от богатата ваканционна програма за кърджалийските деца, подготвена от ръководството на общината и със съгласието на техните родители. 

Акцент в първия ден на екскурзията бе посещението на групата от Кърджали в парка на динозаврите – „Дино приключенски парк”, където звуците от допотопните животни, появили се преди 65 милиона години, огласяват ефирното пространство.

По време и след последвалите обяд, разходки, шопинг и вечеря, екскурзиантите, имаха възможност да се насладят на светлините на прочутата Селимие Джамия и нощен Одрин. Вечерната разходка в новия парк продължи до късно. Учениците останаха особено впечатлени от старите къщи, хотели, чешми, вкусната кухня, археологията и етнография, пазарите, МОЛ “ЕРАСТА“ в центъра на Одрин, Узункьопрю (мост) и др.

Вторият ден емоционалните преживявания на учениците от Кърджали в Одрин продължиха. Обядът  се сервира в голям еко парк край река Марица – една от трите реки наред с Тунджа и Арда, където е основан Одрин от римския император Адриан през втори век от нашата ера (откъдето идва и старото му историческо име – Адрианопол) на мястото на още по-древното тракийско селище Ускудама.

Според един от ръководителите на групата – директорът на Центъра за кариерно развитие в Кърджали Ани Димитрова, екскурзията до Одрин е постигнала предварително поставените си цели и има голямо образователно и възпитателно значение.

„Тя позволява на учениците да се запознаят с реални явления, да разширят сетивния си опит с нови впечатления, с ярки представи за обкръжаващата действителност. По време на екскурзиите учениците се учат да се вглеждат в живота, да черпят познания от природата, историята, развиват се познавателните им способности: вниманието, наблюдателността, мисленето, творческото въображение и пр. Екскурзиите допринасят за осъществяване на връзката между обучението и живота, за разширяване на политехническия кръгозор на учениците”, коментира Ани Димитрова.

Това съобщиха от Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Още новини

Последни новини