Митничари треперят на тест за тройка. Преглед на националния печат

„Стандарт": Саркози ни дава рамо за "Белене"

Франция може да осигури гаранции за проекта АЕЦ "Белене". Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с президента Никола Саркози в Елисейския дворец. Той подчерта, че Франция като една от водещите сили в атомната енергетика може да съдейства и да помогне на България за осъществяването на проекта. Как се отделяте от Русия, след като е направена площадка за централата и е поръчано горивото оттам, попитал Саркози нашия премиер. Неслучайно той три пъти повтори Чернобил, обясни след края на разговора Борисов.
Според него подкрепата не само от Франция, но и от Германия и от другите големи европейски страни трябва да е в посока сигурност на това, че след като изградим реакторите, те няма да бъдат затворени като тези в АЕЦ "Козлодуй".

„Дума": Дянков се отметна и от акциза за горивата

Вчера пред камерите на Нова телевизия Финансовият министър Симеон Дянков заяви, че увеличение на акциза за горивата няма да има. Това щяло да предизвика верижна реакция в много сектори.
В първия ден на октомври обаче твърдеше обратното, че в криза не се препоръчва вдигане на данъците, а слабото увеличение на акциза на горивата щяло да донесе приходи на хазната от 10 млн. лв. Такова било и изискването на Европейския съюз. Сега обаче министърът каза, че това никога не е изричал.
След спешното заседание на Министерския съвет в неделя се разбра също, че от Нова година увеличението на акциза на алкохола също отпада, каквито планове бяха широко тиражирани от министрите.

„Новинар": Четирима жълти в битка за стола на царя

Четирима са мераклиите за лидер на НДСВ - Биляна Раева, Николай Василев, Христина Христова и Илия Лингорски. В експозета те представят концепцията си за развитие на партията.
Раева смята, че причина за загубата на вота е липсата на пряка връзка между ръководството и структурите. Според нея ръководството се е срещало с местните организации само по кампании. Посещението на някой от ръководството било смятано за знак, че съответният областен координатор или друг от местното ръководство се ползва с доверието на централата. Тя смята, че партията трябва да каже дали е партньор или опозиция на ГЕРБ.

„Стандарт": Митничари треперят на тест за тройка

Вчера стартира провеждането на тестове, с които ще се оцени квалификацията на митничарите. Повечето от служителите още от сутринта бяха доста притеснени в очакване на въпросите, които ще им се паднат. Точно 8,40 ч в присъствието на Ваньо Танов бяха изтеглени вариантите на тестовете, които бяха решавани вчера. 20 верни отговора са нужни за тройка по шестобалната система. За отлична оценка митничарите трябва да отговорят вярно на всичките 40 въпроса. Отличниците ще могат да си избират митница и областта, в която да работят, каза Танов.

„Труд": Разкриха група за телефонни измами

Русенски криминалисти разкриха група за телефонни измами, съобщи пресцентърът на МВР. Миналата седмица служителите на реда получили сигнал за 80-годишна от Русе, станала жертва на телефонни измамници.
Установено е, че на домашния си телефон тя получила обаждане от мъж, когото припознала като сина си. Гласът в слушалката й обяснил, че е болен от свински грип и се лекува в „Пирогов".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини