На Възнесение Господне. Спасовден

За д-р Спас Пасев- спасител на травмирани тела и души

Ъглошлайф,триони,винтоверт, скоби, нитове, болтове, пирони- инструментариум за строителен майстор. Нотук не се работи на строителен обект, а с човешкия костен строеж.

Той реже кости, за да ги почисти, пробива, за да ги закрепи, подрежда, за да ги  изправи,скрепва торсове,обезопасява гръбначни стълбове, възстановява крайници и пръсти.

Виртуозен хирург, бързи пръсти, смели и точни  решения, адекватни и прецизни действия - всичко това е характерно за него- д-р Спас Пасев.

Четем и слушаме за много лекари, съчетаващи в себе си качествата и способностите от други  специалисти. Но не всеки лекар умее да се отнесе като опитен психолог.

 Преди известно време,в една от болничните стаи се беше разразила война от сблъсъка на характерите на различните пациенти. В коридора се чуваха ругатни, закани, псувни, заплахи.  В този момент от кабинета си излезе  д-р Пасев и се насочи към врявата. С благ тон улови летящите реплики,оряза обидите,утоли страстите, обезопаси атмосферата.Спорещите  се укротиха,замълчаха, замислиха се. Успокоиха се, защото му повярваха  Благородната му осанка, доброжелателният тон, подбраните думи, достъпното обяснение, човечното отношение, уважението  към проблема и болката на пациента - защото за него е важно не само тялото, а и душата.

 Ние в България нямаме титли като „пер“, „сър“, „майстор“. Но той ги носи по рождение и по призвание. Защото да си блестящ лекар не са достатъчни придобитата специалност и практиката.Трябва и да си човек, с главно Ч. А Вие сте такъв, д-р Пасев!

Маргарита Чобанова

Благодарна пациентка

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини