Очаква се безплатен MS Office

Специалното издание ще съдържа реклама

Нова версия на популярния пакет приложения Microsoft Office ще се разпространява безплатно. Office 2010 Starter Edition се явява ограничена версия на пълнофункционалния Office 2010, с "орязани" варианти на програмите Word и Excel, съобщи arstechnica.com.

Продуктът ще се разпространява предварително инсталиран на нови компютри и ще съдържа вградена онлайн реклама. Очаква се Starter Edition да замени Microsoft Works и да привлече потребители, които по начало не са склонни да купуват платен офис пакет.

Ограничената версия ще позволяла лесен ъпгрейд към платен пакет Office 2010. Това ще става с въвеждане на специален код. Картата за единичен лиценз Product Key Card ще отключва пълната функционалност на офис пакета.

Рекламният блок ще бъде разположен в дясната долна част на екрана и ще изчезва, когато потребителят си купи пълната версия на Office 2010. 

На пазара ще бъдат достъпни платени версии Office 2010 Professional, Home and Student и Home and Business. Притежателите ще могат да си свалят и купуват Office 2010 и чрез новия инструмент Click-to-Run директно от сайта office.com. 

Новият офис пакет на Microsoft се очаква на пазара през първата половина на 2010 г. Компанията планира да пусне бета версия на Office 2010 по-късно тази година.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини