Четири бързи производства за ден срещу пияни водачи на автомобили

Четири бързи производства са били образувани в полицейските управления в Кърджали Момчилград и Кирково вчера за управление на автомобили след употреба на алкохол. 1,59 промила отчело техническото средство при проверка на 63-годишен водач снощи след 23 часа в село Глухар. На територията на РУ-Кирково са били установени двама водачи, управлявали в нетрезво състояние. Около 17 часа на ГКПП „Маказа“ бил проверен 39-годишен с „БМВ“, чиято алкохолна проба показала 1,31 промила. Около 21 часа по пътя от село Подкова към село Чорбаджийско бил спрян 55-годишен водач на „ВАЗ“. Тестът за алкохол отчел 1,54 промила. В Момчилград около 15,30 часа при проверка на „Фолксваген“, управляван от 54-годишен, се оказало, че водачът е употребил алкохол, като направеният тест отчел 1,43 промила. Четиримата водачи са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления.

 18-годишен катастрофирал вчера около 6 часа вчера с лек автомобил „Рено“ в село Сипей. След загуба на контрол над управлението, колата се блъснала се в скат и се преобърнала. Водачът бил прегледан в Спешното приемно отделение в Кърджали и освободен. Тестът за алкохол отчел 0,77 промила. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

73-годишен се придвижвал с нерегистрирано моторно превозно средство, установили полицейски служители от РУ-Кърджали. При проверка в областния град на лек автомобил „Хюндай“ се оказало, че колата не е регистрирана по надлежния ред. Започната е проверка с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс, която се извършва от сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали.

Нерегистриран автомобил бил установен при проверка в района на село Котлари вчера. Около 10 часа полицейски служители от РУ-Крумовград спрели лек автомобил „Опел“, управляван от 38-годишен. При направена справка се оказало, че колата е с прекратена регистрация заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини