Кипър разгроми България с 4:1

Националният отбор на Кипър поведе на България с 2:0 на световната квалификация от Група 8 на зона "Европа".

Първото попадение отбеляза Хтристос Хараламбидес, който се разписа в 11-ата минута. Макридис се измъкна от пазещия го Костадин Стоянов, центрира в пеналта, Николов не успя да изчисти кълбото и Хараламбидес се разписа за 1:0 от няколко метра.

Вторият гол отбеляза отново Хараламбидес в 21-ата минута. Иван Иванов сгреши в центъра на терена, Хараламбидес пое кълбото, спринтира около 20 метра и с премерен удар от около 20 метра са разписа за втори път във вратата на Иванков.

Попадението за българския отбор бе дело на Бербатов. В 45-ата мин. Стилиян Петров подаде на Димитър Бербатов, а той, от своя страна, необезпокояван от границата на наказателното поле, вкара топката във вратата на Августи с премерен диагонален удар.

Третият гол за Кипър бе дело на Маргаридис, който се разписа на празна врата след груба грешка на Иван Иванов. Хараламбидес центрира от дясно в полето на Иванков, необезпокояваният бранител Иванов не успя да спре кълбото, което попадна в Маргаридис и последният на празна врата се разписа за 3:1.

Последният четвърти гол за Кипър бе дело на Алунеску, който се разписа в 78-ата минута от около 13 метра, след като прехвърли Михайлов.

Двубоят се игра на ст. "Антонис Пападопулос" в Ларнака, а главен съдия бе белгиецът Пол Алерт.

Ето и стартовите състави на двата отбора:

КИПЪР: 16. Август - 17. Сачан, 2. Христу, 13. Михаил, 10. Караламбидес, 8. Илия, 11. Маргаридис 12. М. Константину, 7. Алунеску, 6. Авраам, 18. Добрешинович;

БЪЛГАРИЯ: 1. Иванков - 3. К. Стоянов, 2. Иванов, 4. Николов, 15. В. Минев, 6. Ангелов, 10. Ст. Петров, 7. Георгиев, 17. М. Петров, 9. Бербатов, 11. Божинов;

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини