Microsoft вече разработва Windows 8

Новата операционна система наMicrosoft – Windows 7 излиза на 22 октомври, но вече е известно, че в корпорацията работят на следващата версия на OS, която ще се казва Windows 8. До сега за тази система нямаше никакви подробности, но сайтът Ars Technica е докопал известна информация.

По данни на Ars Technica, следващата версия на Windows ще е съвместима със 128 битови изчисления, за което свидетелства информация в профила на изследователя и разработчика Робърт Морган в социалната мрежа LinkedIn. До неотдавна в него се съдържаха следните данни: „Работил в отдел с висока степен на секретност над дългосрочни проекти. Занимавал се е с изследване и разработка на проекти по съвместимост на 128 битовата архитектура с ядрото на Windows 8 и Windows 9. Сътрудник на Intel, AMD, HP и IBM. Изучавал въпросите за съвместимост на приложенията, написани за архитектурата IA-128 с хардуера на архитектура IA-64 за тяхната работа на Windows 8 и Windows 9“.

Предположенията, че Windows 7 е последната 32 битова операционна система на Microsoft циркулират откакто корпорацията пусна сървърната версия Windows Server 2008 R2 само за 64 битова архитектура.

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини