Гол протест на фестивала в Кан

На кинофестивала в Кан всеки път погледите привличат пищните тоалети на звездите. Тази година обаче и една неочаквана шокираща поява нямаше как да не остане незабелязана. И успя да разсее вниманието на гостите от ахкането по поредната дизайнерска рокля.

Случката става докато се подготвя премиерата на филма Three Thousand Years Of Longing. Режисьорът Джордж Милър и всички актьори, сред които са и Идрис Елба и Тилда Суинтън са вече на червения килим. Едва ли са очаквали обаче звездната им вечер да бъде прекъсната съвсем неочаквано.

На премиерата успява да се промъкне и жена, която първоначално не привлича изобщо погледите на никого към себе си. Докато обаче не разкъсва дрехите си и започва да крещи.

Тя остава гола на червения килим, в знак на протест. А по тялото си с жълта и синя боя е изобразила украинското знаме и е изписала посланието "Спрете да ни изнасилвате".

Всички погледи и камери, съвсем естествено, веднага се насочват към протестиращата жена. Но охраната реагира бързо и я отвежда.

Изписаният върху тялото ѝ призив предполага, че недоволството ѝ е срещу сексуалното насилие над жени в Украйна.

Докато войната в страната продължава, се натрупват все повече доказателства за изнасилвания, извършвани от руски войници, пише Deadline.

Източник: LifeStyle

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини