Задържаха млад кърджалиец с кокаин до заведение

За притежаване на кокаин 22-годишен е задържан в РУ-Кърджали. На 13 май около 22 часа до заведение в областния град мъжът бил спрян за проверка и пред полицейските служители изхвърлил кутия с цигари, в която било открито бяло прахообразно вещество. При направения полеви  наркотест субстанцията реагирала на кокаин. Дрогата е иззета. Образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс за незаконно притежаване на високорисков наркотик.

Досъдебно производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество е образувано в РУ-Момчилград. По първоначални данни на 13 май около 21 часа в село Върхари възникнал скандал при разтоварване на бали от товарен „Мерцедес“. По време на разправията 52-годишен счупил стъкло на колата. Задържан е бил за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата по случая продължават група „Криминална полиция“ и разследващ полицай.

 За незаконна сеч е образувано досъдебно производство в РУ-Кирково. В землището на село Китна без редовно писмено позволително били отсечени 17 дървета. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Полицията издирва извършителя на престъплението.

На 14 май в 12,50 часа е бил получен сигнал за пострадал гражданин и оказване на помощ. Екип на РСПБЗН-Кърджали оказал съдействие за пренасяне на мъж със съмнение за счупен крак. На 15 май около 7 часа двама огнеборци от същата служба премахнали паднало дърво на пътното платно в района на село Срединка.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини