Младежите от Ротаракт клуб Кърджали раздават “Бира за смет”

Младежите от Ротаракт клуб Кърджали се включват в “Бира за смет” - националната инициатива на Ротаракт клубовете в България, която ще се проведе тази събота и неделя. Младежите отправят апел към своите съграждани да се включат в кампаниятаи да поканят приятелите си, за да участват заедно в грижата към природата.

В гр. Кърджали кампанията ще се проведе на 14 май 2022г. в Парк "Арпезос-Север" от 10:00ч., а в гр. Момчилград кампанията ще се проведе на 15 май 2022г. в Лесопарк "Момчил юнак" от 10:00ч

Организаторите ще подаряват напитки за всеки напълнен чувал с отпадъци и ще осигурят чували и ръкавици.

Партньори на кампанията са: Община Кърджали,Община Момчилград,Ротари България, Интеракт България, “Каменица” и “Природен”.

Инициативата е олицетворение на активна общност от хора, споделящи еднакви ценности и подкрепящи се в усилията си да осъществят позитивна промяна в средата, която обитават.

Целите, които ротаракторите си поставят са: увеличаване на почистените площи в България, събиране на възможно най-голямо количество отпадъци, които замърсяват природата, мотивиране на голям брой хора за участие в акции за почистване в цялата страна. Чрез традиционно участие в подобни инициативи, Ротаракт клубовете целят да насърчават изграждането на „зелено” самоосъзнаване.

Ротаракт е партньор на Ротари Интернешънъл - една от най-големите хуманитарни организации в света. Семейството на Ротари Интернешънъл включва Ротари, Ротаракт и Интеракт клубове. Членовете на клубовете са доброволци, работещи за по-добър свят. 

Повече за тази инициатива и други може да откриете в профилите на Ротаракт клуб Кърджали в социалните мрежи.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини