„Severance“ на Apple TV Plus- задължителен за гледане

98% одобрение от критика и 93% одобрение от зрителите в Rotten Tomatoes. Това е сериалът, който преобърна представите за стрийминг през 2022г. Най-слабата рекламна кампания. Най-погрешния, маркетингов ход. Най-непривлекателните трейлър, плакат и главен актьор. Бе нужен коментар лично от Стивън Кинг, за да отпуши интересa и поредицата да достигне до огромния кръг зрители, превръщайки се в най-доброто нещо, което 2022г. ни е давала до този момент!

Историята

Марк и колегите му са се подложили на доброволна операция за разделяне на съзнанието (severance). Така спомените от реалния им живот по време на работа и спомените им от работа по време на реалния им живот, не могат да се смесват. Пристига нова колежка в работата, а във външния свят се появява мистериозен човек, който твърди, че познава Марк от работата му. И мистерията започва да се разплита. В поддържаши роли гледаме носителката на Оскар Патриша Аркет („Дървото на живота“), номинираният за Оскар Кристофър Уокън и Джон Туртуро („Батман“ 2022г.)

Защо си струва?

Кога за последно сте гледали сериал, за чиито финал сте прочели, че е най-якото нещо, правено някога за малкия екран? А случвало ли се е, след такова предварително „бустване“ на очакванията, серията- ДА ГИ НАДМИНЕ МНОГОКРАТНО? А случвало ли ви се е, по време на епизод да сте толкова увлечени, че да сте стегнати, под напрежение и вътрешния ви глас да крещи непрекъснато, „дръж, моля те, още малко…“!? Сега си представете, че цял сезон сте подготвяни за определена поредица от събития, която вече адски много искате да видите. Обикновено, точно преди да стигнете до този момент, сезона свършва и чакаме година-две за това. Не и тук. „Severance“ ни показва всичко това, но ни дава и още. Изумлението преживяваме през очите на всеки от героите. Докато те самите преживяват изумлението от случващото се на екран, ние го преживяваме пред екрана. Това са само парченца от пъзела, но има още хиляди причини!

Защо би се колебал да започнеш „Severance“ на Apple Tv+, а не трябва?

Защото незнаеш нищо за него и защото ти изглежда тъп? Защото първите 2-3 епизода няма да те грабнат и не са нищо особено? Сериалът толкова умело заплита мистерията си, толкова умело задълбава в проблема, че изключително интелигентното му разплитане ще шокира всеки. В края на сезона няма въпроси. Мистерията е толкова простичка, но същевременно с това умело разгадана, че оставя зрителя съпричастен към всеки миг от финалния спринт. Сериалът отговаря на всички, абсолютно всички значими въпроси. Кой кой е, защо е, къде е, какво прави, защо го прави, какво е Лумен, какво всъщност работят тези хора, защо го работят, защо има работещи без разделено съзнание и т.н. Поредицата е толкова странна, шантава и неочаквана, че на моменти безцелното и протяжно ходене по празните коридори ще ви се стори налудничаво, но дори то придава онзи неповторим чар на всичко онова, което ще се излее върху вас в последните 4-5 епизода.

Излезли сезони и епизоди до момента?

До датата на публикуване на този материал е наличен 1 сезон от 9 епизода. Премиерата бе на 18.02.2022г.

Къде можеш да го гледаш?

Всички епизоди от сезона са налични с български субтитри в Apple Tv+.

Източник: http://cineboom.eu

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини