Младият кърджалийски вокалист Айдън Мехмед-Ади вече има екип зад гърба си

    Айдън Мехмед – Ади,екърджалиец, млад човек, малко над 20-годишен, но животът му на незрящ го сблъсква отрано с трудности, непознати за много от неговите връстници.Роден предивременно и оставен в кувьоз за почти месец, Айдън губи зрението си още в зората на своя живот. По-късно момчето учи в СОУ „Луи Браил“ в София – специализирано училище за деца с нарушено зрение. Още от малък Айдън обича да пее и участва в училищната вокална група „Усмивки“. Има участия и в различни музикални конкурси. Споделя, че две неща му дават сила да живее – подкрепата от близките му и любовта към музиката. А тя – музиката,извира дълбоко в душата му.Младият и талантлив кърджалиец искрено желае гласът му да стопля и радва сърцата на хората.И ето тук съдбата е вече благосклонна към него като го среща с хора, които желаят да го подкрепят в музикалния му път – това са Светла и Пламен Пеневи, които пишат музика за него, а свои стихове дарява поетесата Вилдан Сефер. С тяхна помощ Ади вече има няколко авторски песни зад гърба си и очарова слушателите си с мекия си баритон от своя ютуб канал. Ето какво още разказва за себе си младият кърджалийски талант…

    Разговора води Божидара АНГЕЛОВА

    Ади, разкажи за теб - кога откри, че те влече музиката и как „проходи“ в това изкуство?

    Слушам музика от много малък. Бях около 6-годишен, когато мама ме е чула как пея в стаята си и тя беше човекът, който ме насърчи да пея и пред други хора. И така постепенно музиката стана част от моя живот.

    Житейският ти път не е бил лек. Какво ти даваше сили през тези години да продължаваш да се бориш с трудностите?

    Да, не ми беше лесно най-вече това, че бях далече от семейството си, докато учех в София, тъй като в Кърджали няма училище за незрящи деца. На първо място, разбира се, моето семейство ми даваше сили и подкрепа, както и сега. Приятелите, близките, и не на последно място – музиката. Тя ме крепи в трудни моменти, с нея никога не съм самотен.

    Ако трябва да побереш цялата си любов към музиката в една или две думи, кои биха били те?

    Трудно ми е в само в две думи, но бих казал Сила и споделяне. Сила – защото с музиката, мога да постигна всичко, тя е моята силна страна. Споделяне – защото чрез музиката споделям емоциите и чувствата си с другите.

    „Музиката ме възражда – вдъхва в мен красив живот, дава ми неземна сила и крила да полетя“, пееш в песента „Под разлистения свод“. Тя е по текст на поетесата Вилдан Сефер, музиката Светла Пенева, а аранжиментът е на Пламен Пенев. Имаш цял екип зад гърба си и нов репертоар. Как се случи това? Кога и как се срещнахте и се сработихте?

    Щастлив съм, че работя именно с тях. Със Светла Пенева, с която сме роднини - тя е братовчедка на баща ми. Планирахме да започнем работа по авторски песни от известно време. Тя ме запозна с Вилдан.

    Разкажи за твоя репертоар! Какво поднасяш на слушателите в твоя ютуб канал?

    Засега в моя ютюб канал има 4 авторски песни, три от които са на моя екип, а другата е на Данчо Гогов. Тя се различава по стил, защото в началото искам да експериментирам с различни стилове. Откакто започнахме да работим по моя нов репертоар, се занимавам доста по-активно с музика.

    Какво подготвяте в момента?

    В момента работим по още авторски песни. И по-конкретно песен, която се казва „Как искам”. Тук стилът е малко по-твърд рок, въпреки че темата е за Мира.

    Кога ще можем да те чуем на живо в зала в твой концерт тук – в Кърджали?

    Когато сме готови с десетте песни от първия ми албум, ще изнеса концерт, който най-вероятно ще бъде в Дома на културата. Предполагам, че ще бъда готов най-рано през есента.

    Освен авторските песни, създадени специално за теб, ти пееш и кавърверсии?

    Да, освен тези песни, аз пея и много кавъри. Пея на български, на турски, на руски, на гръцки. Досега на концертите ми съм пял само кавъри и нямам търпение вече да пея свои авторски песни.

    Ето какво споделят Светла Пенева и Вилдан Сефер за своя общ проект, свързан със създаването на авторски репертоар на Ади:

    Светла Пенева: Ади от малък има специално местенце в моето сърце

    Изключително ми е приятно да работя и с Ади, и с Вилдан. Ади още от малък има специално местенце в моето сърце. Много се радвам, че именно музиката е неговата страст. Благодарна съм на съдбата, че ме срещна с прекрасната поетеса Вилдан. Нейната поезия ме вдъхновява и ме зарежда с безброй емоции. Тя подари своите стихове на Ади, за което нямам думи да й благодаря.

    Вилдан Сефер: Ади пее от сърце и душа, а това ме радва

    Аз също се вълнувам, че съм част от екипа, който работи в синхрон. Тук искам да поздравя и автора на аранжиментите Пламен Пенев. Талантливият Ади пее от сърце и душа и се надявам нашите песни да стигнат до повече хора.

    Приложени снимки:

    Айдън Мехмед – Ади

    Вилдан Сефер

    Светла Пенева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини