С голям концерт Читалище „Юмер Лютфи” отбеляза Рамазан Байрам

Изображение 1 от 3

    Със съдействието на община Кърджали, народно читалище „Юмер Лютфи 1993 г.”  снощи организира голям разничен концерт в Дома на културата по случай мюсюлманския празник Рамазан Байрам.

     В залата, която се оказа тясна, за да побере всички, дойдоха хора от няколко поколения. Концертът бе уважен от Халит Ислям Таръ, вицеконсул на Р. Турция в генерално консулство-Пловдив, Ресми Мурад, областен председател на ДПС-Кърджали, Ерсин Юмер временно изпълняващ длъжността областен председател на Младежкото ДПС-Кърджали, Лятиф Расим, председател на общинската структура на ДПС- Кърджали, общински съветници и дейци на културата.

    С много аплодисменти бяха посрещнати и изпратени изпълненията на ансамбъла за турски песни и танци „Кърджали”,  детската фолклорна група и балетната формация „Сюрприз“ с художествени ръководители Юксел Есен и Себахат Неджиб, и музикален ръководител Айхан Ъшък.


    Публиката се наслади и на изпълненията на младите солисти - Баде Ахмед, Илайда Ферад, Чънар Самет, Пънар Чекич и Айсун Ахмед.


    A традиционните танци „Чифтетелли“,  „Румели”  и „Кърджалийски танц“ потопи зрителите сред чудното вълшебство на турските народни танци. Беше представена традицията на Турците от региона „Къна геджеси“.


     „Насладихме се на творческото вдъхновение и представление на кърджалийските деца“, заяви кметът на община Кърджали и зам.-председател на ДПС д-р инж. Хасан Азис.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини