Възпитаници на "Отец Паисий" с Първа награда от конкурса "Дигитално училище на България"

Изображение 1 от 2

    Приключи първото издание на конкурса „Дигитално училище на България“, организиран от А1 в партньорство с фондация „Заедно в час“ и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

              В конкурса се състезаваха 124 проекта от 20 области, а експертно жури избра най-добрите сред тях. СУ „Отец Паисий“ спечели Първа награда в категорията „Дигитален урок“.

              Награждаването на финалистите се проведе на специална церемония в хотел „Витоша“ . 127 учебни заведения от близо 20 области на страната се състезаваха със своите иновативни проекти. Победителите демонстрираха креативни подходи в използването на технологиите и успешни практики за дистанционно обучение.

              Г-жа Мария Влахова – старши учител по биология и здравно образование не веднъж в часовете си е показвала потенциала на дигиталните технологии в образованието. Да работи с интерактивните дъски в училище, със SMART – екраните, да подготвя атрактивни презентации, използвайки специални програми, за нея е ежедневие. Като преподавател на паралелки със засилено изучаване на биология и здравно образование, тя е „усетила“ пулса на съвременните ученици, които „дишат“  със новите технологии и попиват с интерес учебното съдържание, което е поднесено по интересен и различен начин.

              Още миналата година на регионалната среща за обмяна на добри практики, тя впечатли своите колеги от други градове с иновативен урок  на тема „Клетка“, чрез прилагане на метода „Връстници обучават връстници“. Г-жа Влахова и нейните ученици показаха как лесно и достъпно, неусетно и нагледно може да бъде представено и усвоено сложното устройство на клетката. Бяха подготвени полезни таблици с нужния енергиен прием според възрастта и пола, както и основния дневен прием на вода според възрастта и теглото. Разбира се, че имаше и QR-код, който даде достъп чрез телефоните на учениците до тест, показващ колко са усвоили знанията за основните органели на клетката.

              Затова не е никак случайно първото място на учениците от СУ „Отец Паисий“ в този конкурс.  Комисията,  класирала проекта на г-жа Влахова и нейните ученици: Теодора Митева, Рожда Бекир и Рефик Тефик, смята че представеният урок повишава мотивацията на учениците в часовете по клетъчна биология и прави учебното съдържание  увлекателно и разбираемо, а работата на учителя е вдъхновяваща дигитална практика.

              Тази награда още веднъж  показва, че  добрите взаимоотношения между учители и ученици в процеса на съвместната им работа, дава изключителни резултати.

              Ръководството на СУ „Отец Паисий“ гр. Кърджали, поздравява отличилите се ученици и тяхната ръководителка и им пожелава здраве, вдъхновение и още много успехи!

    Това съобщиха от ръководството на училището.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини