Карбовски няма става член на СЕМ, отказва "неолиберални регулации"

Журналистът Мартин Карбовски се отказа от номинацията на "Има такъв народ" за член на Съвета за електронни медии, като обяви, че няма да става чиновник.

В сряда стана ясно, че в деловодството на парламента е постъпило предложението.

Във Фейсбук Карбовски тази сутрин написа, че "човек трябва да е свободен", както и че цял живот прави, каквото си иска - създава си врагове с власт, а сега му се предлага работа: 

"С това видео ви призовавам да ни съпътствате там, където се върши истинска работа и където някой ден няма да има Съвети.
Съветите имат намерение да обслужват политическата класа, както и преди - да не се занимават с проблемите на журналистите и ще въвеждат все по-драконовски, неолиберални регулации. Нещо, което трябва да избегна. Там промяната е невъзможна.
Благодаря на всички колеги за подкрепата и не-подкрепата. Благодаря и за подигравките.
Тенденцията свободата да бъде престъпление трябва да се прекрати.
Ще се борим за това".

Във видео журналистът казва, че "след година мълчание, телефонът му се е стопил от звънене на колеги. Така че трябва  да реша. Не, няма да ставам чиновник. Имаме екип, който иска да прави друго. Съжалявам, ако сте си изгубили времето в тази репресия".

Той допълва, че "експериментът е станал хубав", както и че публикува биографията си: "За мен е много важно да кажа на Тошко и Слави, че няма да го направим това. Това прилича на едно пенсионирани"

Асоциацията на европейските журналисти дори организира протест под надслов "Спрете гаврата с медиите!" този петък от 18:30 ч. на площад Народно събрание. Причината е номинацията на Мартин Карбовски за член на СЕМ от "Има такъв народ".

През 2022 изтичат мандатите на София Владимирова и Розита Еленова от парламентарната квота, както и на Бетина Жотева от президентската квота.

В момента тече процедура по избор на двамата членове от парламентарната квота.

Източник: offnews

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини