Бойко Рашков не се притеснява, че е в списък на Държавния департамент

По време на изслушване в парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност Бойко Рашков отговори за влкючването на името му в негативния списък на Държавния департамент на САЩ.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова попита министър Рашков за общата политика на МВР за докладите, които Амнести Интернешънъл и Департаментът на САЩ са оповестили и в които името му фигурира за незаконни арести и репресии над медии.

„Вие първо отговорете за пребиването на хора в центъра на София и едва след това ще ви отговоря аз. Да не се оставя впечатление, че акцентът е какво казва служебният министър на вътрешните работи по повод една медия. Да моето име е в доклада и в един друг контекст. Не се притеснявам, че съм споменат в този доклад с противодействието за купуването и продаването на гласове и осигурихме честни избори“, каза той.

Атанасова му припомни, че има наказани служители на МВР за превишаване на правомощията си по време на протестите. Тя изтъкна продължаващата полицейска агресия и репресия в страната. „Ще промените ли политиката на МВР по отношение на незаконните действия и отношението към българските медии“, припомни му въпроса си народният представител.

В залата отново възникна скандал. На въпрос дали има доказателства за купуване на гласове от страна на ГЕРБ, Рашков заяви, че ще си промени поведението, когато ПП ГЕРБ престане да извършва престъпление във връзка с политическия процес. Той попита дали ГЕРБ е купувала и продавала гласове със средства, които са неясно откъде.

Преди това вътрешният министър повиши тон на въпрос от страна на ДПС за репресии на техни членове по време на изборите. Министърът директно ги обвини, че са организирали корпоративен вот в страната. „Вие сте мотивирали и подбудили тези хора да се занимават с купуване на гласове. Някои от тях са подсъдими, а други вече осъдени“, каза Рашков.

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Бай Танас
    5 -8
    20:39, 13 апр 2022
    Промяната продължава , Рашков дамаджаната ще си направи още една тоалетна и след това ще напие все е едно нищо не се случило!
Последни новини