Какво да похапваме преди лягане, но без да пълнеем

Несъмнено, на всички ни се е случвало: прибираме се късно, изморени, готови да си легнем и... изненада! Стомахът ни прекъсва с къркорене и издайнически сигнали, че имаме нужда да хапнем.

Сигурно сме имали дълъг и изтощителен ден, пропуснали сме вечерята, но въпреки вредното въздействие на късното ядене, да заспиваме с празен стомах също изобщо не е препоръчително.

За щастие, можем да похапваме и вечер, дори и посред нощ, стига да се придържаме към високо протеинови храни. В малки количества те са засищащи и не биха се трупнали като мазнинки на талията. Ето три идеи какво да си приготвим набързо, за да заспим доволни и без угризения, че ще качим килограми.

Йогурт и плодове

Протеиновият обезмаслен и без добавена захар йогурт ще ни засити, а в комбинация с плодове, които съдържат повече вода - пъпеш например, е идеален вариант за здравословно похапване по всяко време. Ако пък не сме уцелили сезона на пъпешите, можем да добавим ябълки, портокали, круши, или дори нар - все богати на калий.

Сирена и крекери

Швейцарският ементал е сред сирената, които звучат толкова изискано, че да ни се прииска да са част от ежедневното ни меню. Повод да се поглезим отново с него, и то без без угризения, е, ако огладнеем късно вечер.

Подходящо е заради ниското си съдържание на калий, а съчетанието с крекери (но без да прекаляваме с тях, разбира се), е класика, която е семпла, лесна и бърза за преди сън.

Пълнозърнеста закуска с прясно мляко

И за финал, една не толкова изискана идея, която в чест на сантименталните спомени от детството ни, няма как да не споменем.

Пълнозърнестите закуски и нискомаслено прясно мляко са не само за малчуганите вкъщи - и ние можем да си припомним вкуса им и със спокойна съвест да ги забъркаме. Малка порция ще ни е достатъчна, за да се заситим преди да заспим, пише Good Housekeeping.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини