Над 2,300 млн. лева платени през виртуалния ПОС на НАП в офис Кърджали

Над 2,300 млн. лв. са платени от началото на годината до момента през  т.нар. виртуален ПОС (е-услугата на НАП за плащане с карти) в офиса на приходната администрация в Кърджали. От услугата са се възползвали малко над 7 900 кърджалийци, като повече от половината са предпочели да платят здравните си вноски чрез ПОС-терминалите във фронт-офиса.

Електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в портала за електронни услуги на НАП.  От приходната агенция уточняват, че за плащането чрез виртуалния ПОС терминал на НАП не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод.

„С всяка година се увеличават потребителите, които плащат задълженията си онлайн, като се възползват от електронната услуга на НАП. За сравнение ще кажа, че за цялата 2021 година сме отчели 22 500 плащания през ПОС-терминалите, като само за трите месеца на тази година отчитаме близо 8 000 плащания. Или това са 35 % от всички плащания, направени през изминала година, с което отчитаме сериозен ръст в ползването на тази електронна услуга. Освен, че е бързо и за него не се дължат такси, плащането чрез виртуален ПОС е предпочитано от гражданите, които спешно трябва да възстановят здравните си права или им е необходимо удостоверение, че няма неплатени задължения. От услугата напоследък се възползват и много родители, които искат да ползват по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания, но имат задължения, подлежащи на изпълнение. За нас е много важно да улесняваме данъкоплатците при изпълнението на данъчно-осигурителните им ангажименти“, сподели директора на офиса на НАП в Кърджали г-жа ЕлванГюркаш.

Това съобщиха от НАП-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини