Четири катастрофи през уикенда в областта,няма пострадали

Четири са пътните произшествия на територията на областта на 5 март и 6 март, няма пострадали. 47-годишен водач на „Сузуки“ изгубил контрол над управлението и се блъснал в табела в землището на село Ковил. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. В метална еластична ограда се ударил 64-годишен, който се придвижвал с „Фолксваген“ по пътя от село Калинка към Кърджали. Не е констатирана употреба на алкохол при направения тест. Двама водачи не уведомили контролните органи за причинени  произшествия. 45-годишен с „Пежо“ се блъснал в стълб и пътен знак в участъка между селата Жинзифово и Широко поле, след което продължил, без да уведоми контролните органи. В село Глухар 70-годишен с „Опел“ при движение на заден ход ударил паркиран „Фолксваген“ и напуснал мястото. Съставени са актове по ЗДвП.

311 моторни превозни средства и 409 лица са били проверени в специализирана операция на територията на полицейските управления в Момчилград и Джебел в периода от 25 февруари до 6 март с цел осигуряване на безопасно движение по пътищата, контрол на водачите за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотици. Полицейските служители са установили 261 нарушения на ЗДвП. Констатирани са 163 случая на превишена скорост, като за заснетите клипове ще бъдат издадени електронни фишове. За други нарушения на ЗДвП са съставени 29 акта и 69 фиша.

Нерегистриран автомобил е бил установен в хода на полицейска операция на територията на РУ-Момчилград. 54-годишен се придвижвал с „Фолксваген“ и бил спрян за проверка на ул.“Тракия“ в града. При направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация по чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Започната е проверка по случая с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини