Провериха при специализирана операция 1247 автомобила и 1467 граждани

1247 моторни превозни средства и 1467 лица са били проверени при специализирана полицейска операция на територията на управленията в Момчилград и Джебел, проведена в периода от 2 февруари до 28 февруари. Целта на операцията е била подобряване на средата за сигурност и безопасността на движението по пътищата, опазването на обществения ред, установяване на лица, обявени за общодържавно издирване. Полицейски служители са констатирали 569 нарушения. 541 са нарушенията по ЗДвП, от които 229 са за превишена скорост. Съставени са били 60 акта, 252 фиша, за заснетите клипове ще бъдат издадени електронни фишове. 14 са актовете по Закона за българските лични документи, 5 за нарушаване на обществения ред, 3 по Кодекса за застраховане, 6 за нарушения на други закони.

23-годишен водач на „Ауди“ загубил контрол над управлението и се блъснал в еластична ограда. Няма пострадали. Произшествието станало около 8,20 часа вчера по пътя от разклона за село Калинка към КПП “Чилик“. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП.

Нерегистрирано моторно превозно средство било засечено от служители на РУ-Кърджали в хода на специализирана операция. При проверка на товарен "Форд" в село Мост станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Проверката по случая се извършва от сектор „Охранителна полиция“ с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини