Калин Янакиев: Битката е между Путинова Русия и цивилизацията

Голямата цивилизационна битка е битката на Путинова Русия с цивилизацията като такава, така определи войната в Украйна културологът и философ проф. Калин Янакиев в петък вечер в предаването "Панорама" по БНТ . Той смята, че както през втората световна война битката е била между варварварството на нацизма и цивилизацията, така е и в момента.

"Русия отдавна не е нито Евразия, нито Изтока. Тя в годините, в които е Путин е президент - от 2000 година насам, успя да формира в себе си една фантасмагорична маниакалност, чувство за величие съединено до неделимост с невероятна комплексираност от целия свят. Това е парадокс - ние сме най-великите в света жертви на целия свят, така мислят повечето руснаци в путинова Русия", коментира още професорът.

Янакиев поясни, че под "цивилизация" се има предвид правата на човека, глобалните съюзи, суверенитета на народите, многопартийните демокрации и всичко това се приема за упадък и "настъпващ към Русия Армадегон. Професорът е на мнение, че ако завладее Украйна, Путин ще продължи да настъпва до там, докъдето цивилизацията продължава да отстъпва.

В коментар за идващия 3 март проф. Калин Янакиев обяви, че ще бъде крайно неприлично, ако на тази дата руския посланик се появи на публични чествания, а българските политици и благодарят за "двукратното освобождение". "Точно в този момент, празнуването на трети март или трябва да бъде бойкотирано от свободолюбивите българи, или на него да не бъдат допуснати каквито и да било представители на Русия", е неговото мнение.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    ИТ
    и тази подлога се обади
    8 -2
    14:46, 27 фев 2022
    битката е между фашисткия "останалия свят" и Човеците!
    • Kr
      Krum
      8 -3
      15:29, 27 фев 2022
      и до 1943г. битката бе между феодално-фашисткия свят ( САЩ и Великобритания бяха на страната на фашистите докато не започнаха да ги бомбардират и тях. Едуард 8 абдикира защото се бил заявил като привърженик на Хитлер, /бракът с американската ******* е само поводът/, а Кенеди баща-посланик на САЩ във Великобритания, е изгонен от Чърчил също защото е бил върл привърженик на Хитлер). Та филмът се повтаря, феодално-фашистката клика иска световното господство, но ЦЪК, Путин и Си не се дават, че и хората масово са с тях, особено след опита за налагане на КОРОНА ФАШИЗМА от феодално-фашиската клика на "Евроатлантическите демократи".
  • 2
    Ма
    Майната ви глобалисти
    10 -2
    15:15, 27 фев 2022
    Айде и този ще прави Русия на парчета ……………………..

    Ще воювам ли срещу Русия?
    Никой руснак не ме е наричал расист за това, че съм бял.
    Никой руснак не ме е принуждавал да се ваксинирам с тронсхуманизиращи течности, срещу вирус, който никой не е виждал, за да не си загубя проклетата работа.
    Никой руснак не се е опитвал да накара сина ми да отреже пениса си и да се облича като момиче.
    Никой руснак не се е опитвал да превърне дъщеря ми във феминистка курва.
    Никой руснак никога не е краднал проклети ни избори и не ме е нарекъл теоретик на конспирацията, за това че казвам истината.
    Никой руснак не се е подигравал с християнската ми вяра.
    Никой руснак не се е опитвал да накара децата ми да мразят семейството си, родителите си, езика си, българската история, тяхното наследство и нашата вяра.
    Никой руснак не се е опитвал да наводни родината ми с тълпи от брадати майки-главорези, които българите трябва да издържат.
    Никой руснак не е наводнявал страната ми с наркотици и наркомани.
    Никой руснак не е затривал икономиката на България, не е закрил над 3000 завода, не е закривал болници, училища и детски градини, за да обезлюди територията и да я засели с изметта на джендър-халифата, Африка и Азия.
    Никой руснак не е изпращал дъщерите на България да проституират на запад, а българските синове за роби.
    Никой руснак не ме е цензурирал в интернет и не ми е лишавал да изказвам мнението си, ако не съвпада с неговото.
    Никой руснак не ме е обявявал за домашен терорист, путинист, слуга на Кремъл, за това, че мога да мисля.
    Никой руснак не е пращал български войничета да измират в Афганистан, Ирак, Косово ……….. като башубозуци, в полза на американските корпорации.
    Никой руснак не е обезлюдил родината ми, която от 9 000 000 останахме под милион православни.
    Никой руснак не ме е насилвал да обичам и вярвам на терористичната организация НАТО и антихуманната сатанинска секта Евроджендърхалифат.
    Никой руснак не е карал националните предатели да казват „майната му на православието“ и българската азбука.
    Никой руснак не ме кара да целувам краката на негри и ц*****.
    Всичката тези измет, която създава проблеми в Родината ми от 32 г., сега ме кара да воювам с Русия и руснаците, които са единственият народ в света пролял кръвта си за българи. Но аз пък си мисля, че точно този човешки отпадък, са истинският проблем и е време за нов народен съд.
  • 3
    Sk
    sky spector
    4 -1
    18:45, 27 фев 2022
    Янакиев отново изпълзя . Последно бяха го активирали около Истанбулската конвенция, да обикаля студиата и агитира в нейна полза. Сега говори за онази Цивилизация която изби милион иракчани, разруши Югославия, Либия и Сирия. Жаждата за пари превръща хората в нечовеци
Последни новини