ЕС иска да прекъсне всички връзки между Русия и световната финансова система, заяви френският министър на икономиката

Европейският съюз иска да прекъсне всички връзки между Русия и световната финансова система, заяви френският министър на икономиката Брюно Льо Мер, цитиран от Франс прес. 

Той каза това при пристигането си за среща на министрите на финансите от ЕС в Париж, след като вчера бяха обявени нови европейски санкции срещу Москва. 

Според френския министър, цитиран от Ройтерс, опцията за изваждане на Русия от международната система за банкови комуникации SWIFT остава "последна мярка". 

Вчера президентът на САЩ Джо Байдън зави, че изключването на Русия от международната банкова мрежа SWIFT остава "опция", след като Киев поиска да бъде извадена Москва от този дискретен механизъм, но от основно значение за международни банкови разплащания. 

Френските власти възнамеряват да блокират всички сметки на руснаци, срещу които са въведени европейски санкции заради ситуацията в Украйна. Решението предстои да бъде взето в следващите часове, е заявил още Льо Мер, цитиран от ТАСС.  

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Въ
    Вълк
    1 0
    15:27, 27 фев 2022
    Добре, че го има Путин за да стане ясно на всеки българин, каква гола вода са Джо Байдън , Урсула фон дер Лайен и Жозеп Борел, Ангела Меркел, Макрон и Рюте.
    Това са подли и страхливи копелдаци, готови на всичко, само да си направят далаверата.

Случаен виц

Последни новини