БЧК в Кърджали проведе отчетна конференция,присъства и областният управител

Изображение 1 от 3

    На 22.02.2022 година областната организация на БЧК- Кърджали проведе своето годишно отчетно общо събрание при спазване на всички наложени противоепидемични мерки. В зала 301 на областната администрация присъстваха 16 членове на Общото събрание, част от които упълномощени лица от делегатите на общинските организации за представляване и участие в обсъждането и процеса на взимане на решения.

    С пожелание за здраве и обич събранието бе открито от проф. д-р Тодор Черкезов – председател на Областната организация и ръководено от д-р Марин Мухтаров, д.м., които запознаха присъстващите с обръщението на Председателя на БЧК- акад. Христо Григоров, д-р х.к. и постъпилите поздравителни адреси от регионалните партньори- РДПБЗН, РЗИ,РДСП, РЦ112. Местните инициативи с най-голям социален ефект бяха отличени от Обл.С на БЧК с морално признание и тематични призове.

    Всички членове на Общото събрание бяха запознати предварително с отчетните доклади на Обл.С на БЧК  и Областната контролна комисия за 2021 година и планиращите дейността на организацията материали -  Стратегия до 2030 година, стратегически план за изпълнение на целите до 2030 година, План за работата през 2022 година и Проекто- бюджет за 2022 година.

    Резюметата на обсъжданите документи бяха представени мултимедийно от директора на Секретариата Жана Чакърова, председателя на Обл.КК  Маргарита Пачилова,  експерта Пепа Чолакова и главния счетоводител Ани Василева.

    Областната организация на БЧК отчете устойчивото си развитие през 2021 година, макар и в условията на физическа и социална дистанцираност,  и надграждане на дейностите в отговор на нарастващите нужди. Съществуващата мрежа от структури ( 7 общински организации и  76 дружества) и непрекъснато увеличаващият се през последните единадесет години брой членове (3 835 към 31.12.2021 г.) e предпоставка организацията да осигурява дейността си и да достига своевременно до най-уязвимите. През 2021 година 267 доброволци на БЧК и 219 - на БМЧК са дарили над 5 900 часове безвъзмезден труд и са подкрепили над 10 000 уязвими жители на област Кърджали. Като успешни и емблематични за организацията бяха определени управлението на социалната услуга „Дом за стари хора и „Хоспис Червен кръст“,  дейността на Екип 254,  активността на младите доброволци от 10 клубове на БМЧК , иновативните и ефективни местни инициативи на всички общински организации на БЧК  и нарасналата обществена и финансова  подкрепа на същностните дейности на организацията.

    Областният управител Даниел Делчев в качеството си и на член на Обл.С на БЧК благодари за успешно проведената съвместно Коледна благотворителна кампания „ Да подарим надежда за Коледа“, чрез която бяха финансово подкрепени 11 деца от Кърджалийска област , за всеотдайната работа на служители и доброволци и потвърди подкрепата на държавната власт към хуманитарните действия на всички нива на областната организация.

    Членът на НС на БЧК и председател на Кърджалийската организация проф. д-р Тодор Черкезов, д.м. изказа удовлетворение от постигнатото и от високото качество на всички документи от отчетен и планиращ характер, които бяха приети от Общото събрание. Той  посочи предизвикателствата, пред които е изправен БЧК в следващия период и изрази убедеността си, че областната организация има опит, сили и хора да даде своя принос в колективния план на БЧК за действие до 2030 година .

    Това съобщиха от ОС на БЧК в Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини