Заловиха апаш обрал учебна работилница,задигнал за скрап заваръчни апарати

Кражба на кабел и заваръчни апарати от учебна работилница е била разкрита от полицейски служители от РУ-Момчилград. Вчера за срок до 24 часа в управлението е бил задържан 37-годишен. Престъплението било извършено в интервала от 11 февруари до 17 февруари, като в помещението било проникнато чрез повреждане на решетка на прозорец и откраднати около 30 метра многожичен кабел и 5 заваръчни апарата. Дежурна оперативна група извършила оглед и е образувано досъсдебно производство. При организираните издирвателни действия бил установен извършителят на деянието. Част от откраднатите вещи били предадени в пункт за вторични суровини, а други намерени в близост до жилището на задържания. Работата по случая продължават група „Криминална полиция“ и разследващ полицай.

Две проверки са започнати в РУ-Момчилград за извършени кражби. В района на пречиствателната станция в града от земеделска градина изчезнали метални колове и оградна мрежа, а от село Груево – 30 ламаринени плоскости и 3 метални варела. Група „Криминална полиция“ извършва проверките и издирва извършителите на престъпленията.

 Двама непълнолетни на 15 г. и 16 г. запалили отпадъци в контейнери за смет в областния град, установили полицейски служители от РУ-Кърджали. Произшествията са станали на 22 февруари. По случая работи инспектор от Детска педагогическа стая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини