Блъснаха старец в Черна скала, транспортират го до пловдивска клиника

75-годишен пострадал при пътно произшествие на 12 февруари около 17 часа в село Черна скала. Пешеходецът бил ударен от „Фолксваген“ с 63-годишен водач. Пострадалият бил прегледан в Спешното приемно отделение, а след това транспортиран в пловдивска клиника. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство.

Бързо производство е образувано в РУ-Момчилград за управление на автомобил след употреба на алкохол. На 12 февруари около 17,30 часа между селата Летовник и Груево бил спрян 46-годишен водач на „БМВ“. Тестът за алкохол с техническо средство отчел 1,21 промила. Отказана била кръвна проба за анализ. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Три нерегистрирани моторни превозни средства били установени в хода на специализирана операция в областта. Два от автомобилите били засечени на територията на РУ-Крумовград, един  от служители на РУ-Кърджали. Започнати са проверки по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

507 моторни превозни средства са попаднали в обхвата на специализирана операция на териториите на полицейските управления в Момчилград, Крумовград и Джебел от 7 февруари до 13 февруари с цел подобряване на средата за сигурност и безопасността на движение. Констатираните нарушения на ЗДвП са 212, съставени са 24 акта, 99 фиша и са били заснети 89 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат съставени електронни фишове.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини