Премахват подпорния хотел на Алепу

Започват действия за събаряне на строежа на Алепу и възстановяване на терена, съобщиха от "Продължаваме промяната".

Събаряне на строежа на Алепу и възстановяване на защитената местност започва в контекста на волята на премиера Кирил Петков и на настоящия кабинет за прозрачност и нулева толерантност към корупцията.

ДНСК дава начало на необходимите действия, с които да възложи изготвянето на проект за екологосъобразна рекултивация на емблематичното място и за премахване на изградената до настоящия момент стоманобетонова конструкция.

Строежът ще бъде отстранен, като ще остане единствено частта, която изпълнява укрепващи свлачището и терена функции.

Проектите за възстановяване на нарушения от незаконното строителство естествен терен ще бъдат съгласувани от МОСВ.

Одобрените инвестиционни проекти следва да бъдат възложени на собственика на терена за доброволно изпълнение. При отказ от негова страна се преминава към принудително изпълнение от ДНСК, като средствата се събират принудително от собственика на терена.

Законосъобразните действия на институциите са във връзка с окончателното решение на ВАС, потвърждаващо решението на БАС за обявяване за нищожно разрешението за строеж на община Созопол.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Го
    ГОТОВ
    11 -1
    14:26, 11 фев 2022
    Какво още се туткат,какво замазват какво се ослушват.досега трябваше за е забравено и наказан този тип.сдпс също само сде мотаят .карадаи помаков щял да дава василев на съд заради пеевски.каквъ помашка наглост.защото няма държава състояща се от бившите управляващи които постоянно саботират всякакво начинание с разни процедурни хватки,бутане в глуха линия питания по 1000 пъти за празни работи само и само да бавят и дано се обърне палачинката. Хора управляващи проумейте го - малко ви остава аконе покажете конфискация и затвор за крадците народа ще излезе и всички ще ви помете .писна ни.този дебелак пеевски догановции крадците евсички независимо кои са -баста. Прокуратурата и съда да си вземат в ръце защото те са в основата на това грабителство. Мръсници ненаситни.позор и затвор
  • 2
    Iv
    Ivan
    13 0
    14:32, 11 фев 2022
    Айде сега го покажете този от Община Созопол,дето си е сложил подписчето под това безумие,наречено "подпорно съоръжение",което и на децата беше ясно от първия ден,че е поредната бетонна изг.зица.Дайте му да плати цялата сметка за събаряне и възстановяване на терена в първоначален вид(което вече практически не е възможно)!Безсрамници на държавна ясла.Как не се наядохте и унищожихте всичко по морето(особено в Созопол).
  • 3
    Ту
    Турчоляка
    11 0
    15:07, 11 фев 2022
    Бравоооо!!!! Можело значи и за десерт към тази новина неко чуем че всички виновници за този незсконен проект са зад решетките.
  • 4
    Ин
    Инчо
    12 -1
    17:50, 11 фев 2022
    А кога ще отнемете от Доган Росенец, Сарая в София и вилата в Девин???
  • 5
    Ба
    Бай Танас
    4 -2
    18:02, 11 фев 2022
    Че тая стена е съвместно начинание на хората на Мая Манолова и компания. Сега я няма и правилно я гътнаха.
Последни новини