Стотици пенсионери получиха вчера в Кърджали добавка от 75 лева за ваксиниране

Стотици пенсионери получиха вчера в Кърджали добавка от 75 лв.за ваксиниране.Вчера бе пърият ден в който се изплащаше добавката.Това става по банков път.Пред банкоматите имаше хора,които очакваха да си вземат парите.Вчера в страната са получили по75 лева 516 00 пенсиионери.

Националният осигурителен институт (НОИ) започна изплащането на еднократната добавка от 75 лв. към пенсиите на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс или имат поставена бустерна доза ваксина. Сумата се изплаща независимо от вида и размера на пенсията, както и без значение възрастта на пенсионера. Тя не е част от пенсията и се изплаща само веднъж.

Информацията за хората, които имат право на тази еднократна добавка, се получава по служебен път в НОИ от Министерството на здравеопазването (МЗ). На пенсионерите, които до 31 декември 2021 г. имат завършен ваксинационен курс, НОИ ще изплати добавките от 1 февруари т.г. с парични преводи, предхождащи редовното месечно изплащане на пенсиите с графика от 7 февруари. Според данните, предоставени в НОИ от МЗ, това първо плащане ще обхване 694 643 пенсионери.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини