Мъск предложи на 19-годишен $5000, за да спре да следи частния му самолет

19-годишният студент Джак Суини от Флорида отхвърли оферта от 5 000 долара от Илон Мъск, за да изтрие Twitter профила си, който следи частния самолет на милиардера, съобщи CNN.

Акаунтът на Суини в Twitter "ElonJet" има над 150 000 последователи и използва алгоритъм, за да следи полетите на Мъск.

Във фийда му се изписва кога и къде самолетът ще излети и кацне, както и продължителността на всяко пътуване.

Студентът е разразботил още около дузина такива акаунти, които следят полетите и на други световноизвестни милиардери, включително Бил Гейтс и Джеф Безос.

На 30 ноември Мъск е помолил Суини да изтрие канала си в социалната мрежа, защото страницата представлява “риск за сигурността”.

В крайна сметка изпълнителният директор на Tesla и SpaceX предложил на 19-годишния студент 5000 долара, за да “попречи на луди хора” да следят полетите му.

Джак Суини му отговорил, че иска 50 000 с аргумента, че може да използва парите за следване в колеж, или пък за Модел 3 автомобил на Tesla. “Не ми харесва идеята да бъда застрелян от откачалка”, заяви тогава Мъск.

Последната размяна на съобщение между двамата е на 19 януари, когато Суини пише, че би приел да го вземат на стаж вместо да му плащат, за да свали акаунта. Мъск все още не му е отговорил.

“5000 долара не са достатъчни на фона на това, което печеля от страницата си и изобщо не могат да заменят удоволствието от това, което правя”, коментира студентът пред CNN.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    Химена
    0 0
    09:24, 1 фев 2022
    Личи си , че мама е ходила в леглото вечер да забели главичката.
Последни новини