Задържаха 40-годишен заради прояви на домашно насилие

За нарушена заповед за защита от домашно насилие 40-годишен е бил задържан в РУ-Кърджали. На 21 януари в  областния град мъжът не спазил издадената заповед от Районния съд за незабавна защита в полза на 61-годишна жена със забрана да се доближава нея и до жилището й. Проверката по случая се извършва от сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

Двама мъже на 43 г. и 50 г. са били задържани за хулигански действия и създаване на съзнателни пречки на полицейски служители да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред. Около 1 часа на 23 януари бил подаден сигнал за нарушаване на нощната тишина от заведение в областния град и на място били изпратени служители на РУ-Кърджали за изясняване на случая. В хода на проверката двамата мъже нападнали вербално полицаите с обиди и ругатни. Материалите по случая ще бъдат обработени по Указа за борба с дребното хулиганство.

Проверка за нарушаване на противоепидемични мерки е образувана в РУ-Кърджали. Полицейски служители установили, че на 16 януари 61-годишен мъж не е изпълнил предписаната му задължителна 10-дневна карантина от здравните власти. Работата по случая е с оглед на чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Полицейски служители от РУ-Кирково установили, че на 19 януари в село Чакаларово 19-годишен е нарушил предписаната му от РЗИ-Кърджали 10-дневна задължителна карантина. По случая е започната проверка по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини