Елизабет Втора отлъчи сина си от кралския двор

Ако някой си мисли, че принц Хари и Меган Маркъл са създали най-много главоболия на кралица Елизабет Втора, то може би е в грешка. Нейният син принц Андрю от няколко години е в центъра на секс скандал, с който петни репутацията на монархията. А сега дойде време и за по-крайни действия.

Миналата година принц Андрю официално стана обвиняем по дело за сексуално насилие, след като дълго време в медийното пространство се носеха митове и легенди за връзките му с вече покойния Джефри Епстийн и непристойното му поведение.

Именно Вирджиния Джуфри, която повдигна обвиненията срещу херцога на Йорк, имаше и основна заслуга за това неговият приятел инвеститор да попадне зад решетките, където сложи край на живота си. А сега и за принц Андрю идва край, но на живота му като кралска особа.

От официално изявление на кралския двор, публикувано вчера, 13 януари, стана ясно, че кралица Елизабет Втора лишава сина си от военните му титли, кралски звания и всички патронажи. Тя е дала съгласието си и към принц Андрю вече да не могат да се обръщат с "Ваше кралско височество", предава Daily Mail.

Херцогът на Йорк отдавна се отказа от ангажиментите си като пълноправен член на кралското семейство, а сега вече няма и правото да ги изпълнява. Вместо това, той има друга задача пред себе си - да се защитава като "частен гражданин" на делото за сексуално посегателство, което бе възобновено зад океана.

В съобщението на кралския двор се уточнява, че кралицата е одобрила и разрешила синът й да остане без титли и звания, което отново повдига предположението, че това не е нейна идея, а на принцовете Уилям и Чарлз. 

На фона на разкритията, че Елизабет Втора тайно плаща съдебните разноски по делото срещу сина й, както и хонорарите на адвокатите, стана ясно и че херцогът на Уелс и неговият син смятат принц Андрю за "реална заплаха" за кралското семейство и искат по-твърда позиция на двореца срещу него.

Ето че вече тя е на лице и херцогът на Йорк е отлъчен от кралския двор. Източници от двореца твърдят, че "безмилостното и бързо" решение е било "широко обсъдено" в кралското семейство след неуспешния опит на Андрю да убеди съдията да отхвърли гражданското дело срещу него като неоснователно.

А официалното решение, което бе публично оповестено, е взето след дълга среща на кралицата със сина й. Очевидно тя се е съгласила с позицията на другия си син Чарлз и на бъдещия крал принц Уилям, че монархията трябва да се защитава "на всяка цена", била тя и прекалено висока за херцога на Йорк. Така кралският двор се дистанцира от всичко, което ще се случи с принц Андрю в бъдеще - точно както направи с Хари и Меган.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Iv
    Ivan
    0 0
    14:57, 26 яну 2022
    Ами от преяждане с власт и пари,какво друго да стане от такива хора,дето цял живот пръст не са мръднали и са получили всичко наготово от някъде си.
    Поредния скандал!
    Да ви имам Монархията!
    Жалка картинка.
Последни новини