Кирил Петков: "Булгаргаз" няма да се разделя и в него няма да влязат посредници

"В момента се води пълно разследване в "Булгаргаз" и всякакви злоупотреби, които са се случвали, ако са се случвали, ще бъдат изкарани наяве. Надявам се, че той самият не е участвал в някакъв вид бизнес, свързан с тях" - така премиерът Кирил Петков отговори в интервю за предаването "Неделя 150" по БНР днес на отправените му по-рано в ефира упреци от страна на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

Според Добрев атаките срещу "Булгаргаз" целят дружеството да бъде разделено и да бъдат вкарани посредници в доставката на газ, които да са свързани с управляващите, за да си разпределят печалбите.

"Не може една държавна фирма да не максимизира благоденствието на крайните си потребители на България като цяло. Мога да уверя всички, които до този момент са се надявали на някакъв вид печалба за работата си в "Булгаргаз", че тази ера свърши и оттук нататък през пълна прозрачност и през много добър контрол нещата ще се случват по различен начин", каза Кирил Петков.

"Фирмата няма да бъде разделяна, нито нещо ще й се случи, единственото, в което ще сме сигурни, е, че начинът й на управление ще има само една цел - да максимизира най-доброто, което може тя да направи за цените на газа и държавния резултат", добави премиерът.

Пакет от близо 1,5 млрд. лева ще влезе в помощ на бизнесите и на РПТ- та, така че всъщност да няма дисбаланси.

Цялата тази мантра, че, като падне мораториумът, цените ще скочат до небето са спекулации и чиста проба пропаганда и глупости, коментира още Кирил Петков по повод твърденията на Добрев, че правителството реално не прави нищо за бизнеса, а вървят само приказки.

"В момента тази тема се използва, за да се предизвика някакво чувство, че правителството не си върши работата", коментира премиерът. Той каза още, че мораториумът ще се вдигне след избора на нови членове на КЕВР.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ня
    Няма да се разделя...
    0 0
    08:31, 17 яну 2022
    Няма да се разделя защото в ръководството работят новоназначени доверени хора на Румен Радев.
    Никаква промяна няма А само частична подмяна.
Последни новини