"Славейков" зарадва децата си с книги и концерт


Последният учебен ден за 2021 година в СУ "Петко Рачов Славейков" по традиция премина под знака на празнични емоции и подаръци. Всяка година това е коледният ден в училището за шампиони. Директорът Милко Багдасаров от сутринта изненадва възпитаниците си с подаръци в техните класни стаи. Късметлиите в коледната томбола "Пожелай си книга за Коледа", изтеглени преди няколко дни, вече са горди притежатели на желаните от тях издания. Всички обещаха, че догодина ще се включат в тази инициатива с двойно по-голям хъс. Най-щастливи бяха учениците от 1"е" клас, от който не едно, а две деца получиха чисто нови книжки.
По обяд в Актовата зала на най-голямото училище се събраха много таланти в отново традиционния коледен концерт. Специален гост бе директорът Милко Багдасаров. Присъстваха още родители, учители и много деца. Събитието стартира с коледния скеч на младите актьори от 5"а" клас, след това продължи с коледните стихотворения на момичетата от 5"ж" с класен ръководител Красимира Стоянова. Песента си "Снежен сън" изпълниха четвъртокласниците от вокалната група на Мария Загорова, а концерта закриха с две песни - "Коледа е" и "Фелиз Навидад", техните по-големи съученици от групите на Райна Паслиева и Димитър Ганев. Гвоздей в програмата бе скечът на учениците от 6"а" клас с ръководител Христина Янева, които във второ мероприятие вече показват своите знания и произношение на английски език. В изпълнението им елфите обявиха стачка на Дядо Коледа, защото не им плаща достатъчно пари и други придобивки и застрашиха Коледата изобщо. Тогава Добрият старец реши да взима пари от родителите за подаръците на децата им и така да финансира елфите, като им обеща дори ваканция в Ямайка.
С много песни, смях и настроение върви последният учебен ден за годината в "Славейков". Разнообразни тържества провеждат класовете по стаите си или навън. По коридорите минават малки джуджета и Снежанки. На екраните на училищната телевизия вече трети ден се върти новото видео на песента "Фелиз Навидад", изпълнено от учители и ученици.  А добрата дума и усмивката са неизменни спътници на всички.
Весели празници! 
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини